Blog

Katarakta= šedý zákal

11.02.2018 19:16

Musím se s vámi podělit o silný zážitek. V lednu jsem absolvovala operaci očí - šedého zákalu. Vše dopadlo výborně, zatím nemám žádné velké problémy a doufám, že tomu tak bude nadále. Ten pocit, když mi odlepili první oko, je těžko popsatelný. Nejen, že jsem skvěle viděla, ale všude bylo najedno velké světlo a všechno krásně barevné. Nemusím nosit brýle na dálku a na blízko místo 6 dioptrií budu mít slabé brýle na čtení. Takže jsem už pomalu, opatrně začala šít a doufám, že brzy dokončím Roční období. 

Už také přemýšlím, co vytvořím  na naši píseckou výstavu v květnu na téma "čtverec". Už mám několik nápadů. Zatím jen cvičně ukázka:

 

Celý článek

Tvídová variace MarLen

18.12.2017 19:43

Nedávno jsem dokončila tvídový quilt. V prodejně MarLen jsem si koupila kousky krásně barevného tvídu ( vůbec jsem netušila, že i toto je tvíd). Dále jsem použila kousek klasického tvídu, který jsem dostala od kamarádky Marty Zborníkové. Hodně se inspiruji G. Klimtem. Tentokrát jsem zvolila hlavně čtverečky, protože quilt bude vystaven nejen v dubnu na 12. PPM, ale i v květnu v Písku na výstavě nazvané "V hlavní roli čtverec". Koukám, že mi z toho vyšlo takové Art Deko. Quilt dostal název TVÍDOVÁ VARIACE MarLen. Samozřejmě jsem se dovolila, jestli můžu název firmy použít. Mám to i písemně :-)))))  Pomocí Gelli Plate jsem nabarvila plátno tyrkysovou barvou, pak jsem potiskla pomocí šablony zlatou barvou (tady to moc není vidět). Sešila jsem jednotlivé pruhy a naaplikovala čtverečky. Čtverečky jsem několikrát podlepovala pavučinou, protože tvíd se táááááhne :-((((

Celý quilt bude až na 12. PPM, zatím jen ukázky:

 

Celý článek

Gelli Plate - další tisky

06.11.2017 19:32

Měla bych šít quilty na 12. PPM, ale gelli plate je opravdu velký relax a moc mně to baví. Tady je pár ukázek: 

 

 

Celý článek

Kurz - tisk pomocí Gelli Plate

11.10.2017 19:05

Kurz se uskutečnil v ateliéru Prácheňské umělecké besedy v Písku v pátek 6. a v sobotu 7.10. Sešlo se nás 10 členek PUB, takže ne příliš velké prostory ateliéru byly naprosto plné. Ale byla legrace a fajn atmosféra. V pátek si nejdříve každá vyrobila gelovou podložku velikosti 14 x 19 cm. Nechaly jsme podložky ztuhnout přes noc a v sobotu jsme tiskly. Nestihly jsme bohužel všechno, co jsem si připravila, ale myslím, že většinu děvčat tahle technika "chytila". Říkaly, že budou trénovat. Je pravda, že to chce více času, ale určitě budou brzy vznikat krásná dílka. Nestihla jsem všechno vyfotit, tak alespoň pár záběrů :

jendamirka.rajce.idnes.cz/Kurz-GelliPlate

 

 

Celý článek

A jedeme dál

21.09.2017 19:49

Po hektickém srpnu jsme ještě  začátkem září  vystavovaly naše výtvory v obřadní síni Městského úřadu v Miroticích. Moc se líbilo a dostaly jsme příslib další výstavy. 

jendamirka.rajce.idnes.cz/Mirotice-vystava/

Já jsem pak vyvedla své dva quilty na dvoudenní výstavu do Galerie PUB v Písku. A tím si myslím, že letošní vystavování skončilo. 

 

Jinak jsem moc úspěšná nebyla. Na dovolenou na Ischii jsme nakonec nejeli, protože tam bylo zemětřesení. Tak jsem se přihlásila na zájezd do Francie. Moc jsem se těšila, ale nevyšlo to. Manžel měl zdravotní problémy, tak jsem zůstala doma.

Prague Patchwork Meeting se blíží, tak jsem začala pracovat na tvídovém quiltu. Zároveň připravuji kurz - Tisk pomocí gelové podložky. Bude se konat 6.10 a 7.10. v ateliéru PUB v Písku. 

 

 

 

Celý článek
Záznamy: 6 - 10 ze 71
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>