Blog

3 vernisáže

04.08.2017 19:17

Už jste absolvovali 3 vernisáže během 24 hodin? Já tedy ano, v úterý 1.8. dvě vernisáže v Písku a ve středu jedna v Praze. To byl maraton. Ale povedl se, užili jsme si to všichni. :-) Tak postupně:

1. vernisáž : V galerii Portyč v Písku byla zahájena výstava členů Prácheňské umělecké besedy. Výstava potrvá do konce měsíce. Já jsem vystavila svůj sametový quilt VARIACE NA KLIMTA :

2. vernisáž : Café Sladovna

Zcela nečekaně a na poslední chvíli se uvolnily výstavní prostory v Café Sladovna. Tak jsme v sobotu 29.7. odpoledne sundali výstavu v Milevsku a v podělí jsme ji instalovali ve Sladovně. Myslím, že je opět velice pěkná, prostě ty prostory dělají hodně a samozřejmě naše "úžasná" díla.

Tady je pár fotek z vernisáže:

jendamirka.rajce.idnes.cz/CafeSladovna/

3. vernisáž:  Galerie Portheimka na Smíchově v Praze

Galerie umožnila výtvarníkům Prahy 5 vystavovat na téma "Městská krajina Smíchov". Touto výstavou byl zahájen 1. salon výtvarníků Prahy 5 a jak jsme se na vernisáži dozvěděli, budeme pokračovat příští rok. Výstava bude začátkem prosince roku 2018 na téma "Anděl strážný  1918 - 2018". Na vernisáži bylo strašně lidí a vedro neskutečné. Tak jsem si tam zašla dnes znovu a v klidu si vše prohlédla a nafotila:

 

jendamirka.rajce.idnes.cz/PORTHEIMKA

 

Celý článek

Výstava v Galerii Portheimka

25.07.2017 19:38

Dovoluji si vás pozvat na výstavu výtvarníků Prahy 5 do Galerie Portheimka na Smíchově. Jedná se o kolektivní výstavu na téma MĚSTSKÁ KRAJINA SMÍCHOV, kde vystavuji 2 kousky s názvy Zlatý Anděl a Hudba na Bertramce. Tyto 2 art quilty jsem nalepila na malířské plátno velikosti 50 x 60 cm. Výstava se koná od 3.8. do 27.8. 2017. Vernisáž je 2.8. od 17:00 hodin.

plakát:

smíchov_A1_003_nahled.pdf (566,1 kB)

 

 

 

 

Celý článek

Výstava v Milevsku

11.07.2017 19:14

Dne 4.7. jsme otevřeli výstavu členů Prácheňské umělecké besedy -  Textil a keramika v Galerii M v Milevsku. Vernisáž se velice vydařila, bylo hodně legrace, zvláště pak naše klobouky zaujaly :-)  Myslím, že vystavené exponáty jsou zajímavé a hezké a v krásném prostředí galerie vypadají moc dobře. Hodnocení bylo velmi pozitivní, což nás těší. Jsme prima parta a věřím, že naše příští výstava bude rovněž tak úspěšná.  

Fotografie z vernisáže, byť ne všechny ostré, naleznete zde:

jendamirka.rajce.idnes.cz/Milevsko-vystava

 

Celý článek

Gelli Plate

16.06.2017 10:43

Můj největší favorit ve výtvarných technikách je již delší dobu Monotyp (na internetu se hodně používá Monoprint). V mnohých svých quiltech používám monotyp na pozadí. Po zakoupení originální gelové podložky Gelli Plate, jsem objevila nový svět. Když mně už bolí záda u šicího stroje nebo chci jen tak relaxovat, tak vyndám Gelli Plate a tisknu a tisknu. Mám 2 originální GP různých velikostí, ale když jsem potřebovala hodně velkou, tak se mi už nechtělo tolik investovat. Udělala jsem si svou na pečící plech. Pomocí glycerinu a práškové želatiny se dá vyrobit opravdu velmi dobrá náhrada té originální, za mnohem nižší cenu. V případě poškození, lze doma vyrobenou GP nakrájet na kousky a v mikrovlnce rozpustit ( 1 - 2 min. nevařit!!)  a znovu nechat ztuhnout. Pokud začínáte, doporučuji nejdříve si to vyzkoušet na domácí GP a pokud vás tato technika osloví, tak pak doporučuji si zakoupit profi GP.

Najdete na stránkách : www.ALADINE.cz

Na internetu lze nalézt mnoho receptů na home made  GP, já se s vámi podělím se svým vyzkoušeným receptem:

Co potřebujeme:

  1. 20 - 25 gramů práškové želatiny
  2. 125 ml glycerinu
  3. 125 ml vody
  4. nádobu na míchání
  5. vidličku na míchání
  6. misku na tuhnutí želatiny (hranatou s rovnýn dnem)
Toto je základní množství, tzv. na 1 hrnek tj. 250 ml. Do zvolené nádoby nalijeme tolik hrnků vody, aby výška hladiny byla asi 2 cm. Tím si odměříme počet hrnků, potažmo glycerinu a žalatiny.
 
Postup:
 
Do nádoby nalijeme polovinu odměřené teplé vody, nasypeme želatinu, necháme chvíli bobtnat a pak mícháme. Nalejeme glycerin, mícháme, dolijeme zbytkem horké vody a mícháme, až se želatina zcela rozpustí. Nalijeme do misky a necháme ztuhnout. Min. 3 hodiny, nejlépe do druhého dne.
 
Přejuvám  hodně zábavy s gelli plate.
Tady je malá ukázka, další naleznete v galerii - Koláže 6 ukázek na konci seznamu.
 
Klik :   Koláže       
Celý článek

Ozvěny výstavy v Galerii u Putimské brány

28.05.2017 17:26

Protože ne všichni mají přístup na facebook, uložila jsem některé fotografie na Rajče.

jendamirka.rajce.idnes.cz/Galerie_u_Putimske_brany/

Hodně se o naší výstavě hovoří a připravujeme se na příští rok. Naším tématem budou Art Squares. Už se rodí nápady :-)

Nedávno jsem dokončila standartu pro dětský folklorní soubor Písečánek. Nevypadá to příliš složitě, ale mákla jsem si. Ještě chybí tyčka a zavěsit :-)

 

 

Celý článek
Záznamy: 11 - 15 ze 71
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>