Blog

KOUZLO ZAŠITÉ V KRAJCE - výstava

19.05.2017 10:09

Minulý víkend proběhla naše výstava  v Galerii u Putimské brány. Myslím, že se moc líbila, byla velká účast a nám přidala chuť do dalšího tvoření. Už máme vymyšleno téma na příští rok. Na facebook jsem umístila 20 fotografií.

www.facebook.com/mirka.kalinova.5

Příští týden nás (členy Prácheňské umělecké besedy) čeká výstava jednoho dne v Prácheňském muzeu v Písku a v červenci budeme vystavovat v Milevsku. Já se připravuji na srpnovou výstavu v Galerii Portheimka.  Snad budu mít ještě čas na vlastní tvorbu :-)

 

Celý článek

KOUZLO ZAŠITÉ V KRAJCE

26.04.2017 13:43

Ve dnech 12.5. - 14.5. se bude konat v Písku výstava textilních výtvarnic a současně  členek Prácheňské Umělecké Besedy. Tématem našich prací je krajka zakomponovaná do Art Quiltu. Výstava se koná v ateliéru P.U.B. a je prodejní.

Budete - li mít cestu kolem, zastavte se.

Celý článek

Crash

12.04.2017 13:29

Na výstavě PPM jsem se zúčastnila zajímavého workshopu - vytváření Crash látek. Workshop vedla Ute Reimer. Technika je jednoduchá a myslím, že se s ní dá hodně kouzlit. Mám spoustu nápadů ( díky výstavě). Momentálně pracuji na standartě pro dětský folklórní soubor Písečánek, pak mně čeká několik spoluúčastí na výstavách. Takže do konce června budu makat. Ale prázdniny si užiju, těším se na experimenty s Gelli Plate (fascinující záležitost, naprostá závislost) a budu zkoušet crash. Už se těším :-)

Tady je ukázka z kurzu:

Celý článek

11. Prague Patchwork Meeting

26.03.2017 19:41

V pátek se otevře opět po roce naše úžasná výstava Prague Patchwork Meeting již po jedenácté. Všichni se moc těšíme. Rok utekl jako voda, quilty jsou ušity a připraveny. Já osobně budu vystavovat 4 kousky.

V sekci STRUKTURY budu mít quilt s názvem "Vyprahlá zem"

V sekci Art Quiltu, kde byl povinný materiál samet, budu vystavovat "Variace na Klimta"

Společné projekty  Magická Praha a Orient budu mít :  "Kouzlo Orientu"  a  "Anežský kláster a Řásnovka"

Detail quiltu Vyprahlá zem :

Celý článek

Magická Praha

06.03.2017 18:41

Společný projekt zaštítěný Marcelou Listíkovou bude vystaven na 11.PPM. Zadání znělo Ústřižky staré Prahy, rozměr 40 x 70  cm nebo 70 x 40 cm. Starou Prahu oba s manželem milujeme, často se po Praze procházíme a neustále objevujeme její krásu. Když jsem hledala téma a běhala po Praze s foťákem, věděla jsem, že na mém quiltu musí být nějaká ulička a gotika. Volba padla na Anežský klášter s přilehlou uličkou Řásnovkou. Není to realistické zpracování, tomu jsem se chtěla vyhnout ( nejspíš to ani neumím :-)), ale snad se mi trošku podařilo zachytit tu atmosféru, ty líbezné domečky a důstojnost Anežského kláštera. .

Nejdříve jsem si  obrázek nakreslila na papír, pak jsem si ho překreslila na vyšívací papír a na bílé plátno světlou nití prošila. Papír jsem vytrhala a celý obrázek jsem namalovala akrylkama, stromy natiskla pomocí sítotisku. Pak jsem udělala klasický sendvič ne příliš silný a hodně prošila. Quilt má rozměr 70 x 40 cm.

Celý článek
Záznamy: 16 - 20 ze 71
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>