Blog

Projekt Orient

13.02.2017 18:53

Letošní společný projekt pod záštitou Bernina na téma Orient bude poprvé vystaven na letošní Prague Patchwork Meeting. Poté bude celá kolekce vystavována v Evropě a Velké Británii. Povinný formát je 40 x 70 cm za použití malých kousků látek z Kachachstánu.

Pro mně znamená Orient především kolébku mnoha civilizací, umění, barevné látky, krásné dlaždice a především ornament. To jsem měla na mysli, když jsem tvořila svůj  quilt, který jsem nazvala :  KOUZLO ORIENTU.

 

Celý článek

Samet - Variace na Klimta

26.01.2017 19:07

Zadání pro Art Klub pro 11. Prague Patchwork Meeting byl materiál samet. Já jsem použila bílý samet (díky Aničce Králíkové). Pomocí barev na hedvábí jsem nasprejovala základní barvy.  Pak jsem sprejovala přes šablony, něco natiskla, naaplikovala a něco našila. Protože barva zůstává na povrchu, po prošití se pak tvoří další efekty. Prostě Klimt se mi dostal hodně pod kůži. Tady je pouze detail. Nějak se mi sem nechce vejít.

Celý quilt je  v galerii : 2017

 

 

Celý článek

Mezi STRUKTUROU a SAMETEM

20.12.2016 15:46

Nedávno jsem dokončila quilt pro 11. výstavu Prague Patchwork Meeting na téma Struktury. Dost jsem se  "nadřela" (větší rozměr a quilt je poměrně silný a tvrdý). Nevím, jestli je výsledek úměrný mé námaze :-((( 

Tak jsem si jako oddych udělala pár obrázků pro kamarádky. Pořídila jsem si několik barviček Distress Ink. Krásně se s nimi pracuje, vytvářejí akvarelový efekt bez použití vody.

Mezi přípravami na Vánoce si lámu hlavu nad Sametem. Zatím zkouším, jak se s ním pracuje. No nic moc. Pokouším se ho barvit, zatím se mi jeví jediná schůdná cesta - sprejování. Uvidíme, ale  hlavně jsem ještě nedostala tu správnou inspiraci.......

Tak vám přeju hezké Vánoce a hodně tvůrčí inspirace v příštím roce.

Celý článek

Ještě jednou krajka

11.11.2016 18:51

Další quilt, který jsem vytvořila pro výstavu v příštím roce na téma Krajka, je tento quilt nazvaný "Pozdrav z Paříže". Na podklad nabarvený pomocí transferových barev jsem naaplikovala různé krajky a látku s pařížským tématem.

Minulé období pro mně nebylo příliš šťastné. Kromě několika zdravotních komplikací, zrušené dovolené a poté co nám umřel náš pejsek  Barunka mně opustila inspirace a chuť něco nového tvořit. Ale jak se říká, čas všechno zhojí a tak  pomalu dostávám chuť do života a potřebu opět něco tvořit. Odložila jsem krajku a začínám připravovat quilt na téma "Struktury" pro 11. PPM v dubnu příštího roku. Ale  naštěstí nebylo v létě  vše jen špatné. Výstava  ve Sladovněse se opravdu povedla, ještě stále doznívají ohlasy.   

Pozdrav z Paříže - detail. Celý qult je v galerii : 2016

Celý článek

Krajka

02.10.2016 19:17

S naší píseckou skupinou připravujeme kolekci krajkových quiltů. Rozměr byl stanoven na 40 x 100 cm. V pondělí 10.10. se sejdeme a předvedeme si svá díla. Já jsem použila krajku v barvě lila jako základ a doplnila jsem ji  látkami, které jsem si natiskla pomocí gelové podložky - Gelli Plate  metodou monoprintu a doplnila bílou krajkou. Pro výšivku jsem použila transfer obrázku na organzu.

 

Celý článek
Záznamy: 21 - 25 ze 71
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>